torstai 29. lokakuuta 2015

Lehtikaali-vuohenjuustopasta

Lihaton lokakuu lähenee loppuaan, mutta kuten ukkokultakin tuumasi kauhistellessani kammottavia  teurastamovideoita: "Taitaa tulla myös makkaraton marraskuu..."

K-kaupan lehdessä oli tämä lehtikaali-vuohenjuustopastan ohje, joka osoittautuikin vallan mainioksi. Samalla saa käytettyä vihannesmaan viimeiset urhoolliset lehtikaalit. Sehän on todella helppo kasvatettava ja Suomeen sikäli mainio kasvi, että vielä ensilumien aikanakin se vaan paranee. Tätä nykyä sitä saa myös helposti kaupoista. Ja sehän ON sitä kuuluisaa superfoodia.



Näitä tarvitset:

125 g lehtikaalia (itse laitoin enemmän, tässä astioista toisiin siirrettäessä tulee aikamoinen hukka)
250 g pennepastaa
1 sipuli
1 tlk paseerattua tomaattia (yrttimaustettua, ohjeistaa Väiski, mutta itse käytin normia ja lisäsin tuoretta basilikaa ja oreganoa)
1 tlk vuohenjuustokuutioita
öljyä
mustapippuria
sokeria
Parmesaania

Laita pasta kiehumaan. Huuhdo ja leikkele lehtikaalit, poista isot lehtiruodit. 
Silppua sipuli ja kuullota pannulla. Lisää tomaatti ja mausteet. Anna hautua jonkin aikaa.
N. 3 min ennen pastan kypsymistä viskaa lehtikaalit pastan sekaan ja anna kiehua. Huuhtele lopuksi.

Lisää kastikkeeseen vuohenjuusto ja lämmitä (murskaa osa kuutioista), sekoita pasta-lehtikaali sekaan. Päälle parmesaanilastuja tai raastetta. Nam!

Alkupalaksi tuoresalaattia: Jääsalaattia, luumutomaatteja, purjoa, kurkkua ja kastikkeeseen  1 rkl balsamicoa, 1 rkl puna- tai valkkarietikkaa, 1 tl dijonsinappia, 1/2 tl ruskeaa sokeria tai hunajaa, ripaus suolaa ja mustapippuria, silputtuja yrttejä ja 6 rkl oliiviöljyä. Salaattikastike on helppo tehdä esim. piltti- tms. purkkiin ja ravistaa siinä kunnolla kansi suljettuna. Miellä hifistelijöillä on toki tällainen:



Eli shamppanjavispilä (tyttären ranskantuliainen <3)

Musiikki: https://www.youtube.com/watch?v=H7hGiZ579cs




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti