maanantai 19. lokakuuta 2015

Hernerouhe-makaronilaatikko

Syksyllä sielu ja ruumis tarvitsee pastaa. Nyt tehdään vanhaa kunnon lohturuokaa, eli makaronilaatikkoa käyttämällä lihan sijaan "Vanhan Erkin oivallusta" eli hernerouhetta. Siinähän on  proteiinia enemmän kuin jauhelihassa konsanaan, eli 21 grammaa sadassa grammassa. Tätä lähiruokaa Kiuruveellä valmistaa Milletti. Resepti on muokattu Ilta-sanomien Ruokalan ohjeen pohjalta.



Näitä tarvitset:

2 dl kuoretonta hernerouhetta (esim. Milletti)
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
voita
3 tl kuivattuja yrttejä tai yrttiseosta
1 tl paprikajauhetta
pippuriseosta tai mustapippurirouhetta myllystä
suolaa
300 g makaronia tai muuta pastaa
3 dl juustoraastetta
6 dl kasvislientä
Päälle korppujauhoa ja siemensekoitusta
 Laita 2 desiä hernerouhetta astiaan ja kaada päälle n. 3 dl kiehuvaa vettä. Anna hautua puoli tuntia (tämä silläkin uhalla, että paketissa mainitaan "liottamatta valmis").  Laita 400 g (vajaa 1 pussi) tummia makaroneja kiehumaan ja keitä ei ihan kypsäksi asti.

Silppua kaksi sipulia, kaksi valkosipulinkynttä  ja raasta pari porkkanaa. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Laita reipas nokare eli kaksikin voita pannulle ja paistele siinä huuhdeltu hernerouhe ja sipulit sekä porkkanaraaste noin viiden minuutin ajan, mausta.

Yhdistä isossa astiassa makaronit, hernekasvisseos ja juustoraaste (itse käytin emmentalia) ja siirrä voideltuun uunivuokaan. Kaada sekaan kasvisliemi. Päälle reippasti  korppujauhoja, johon sekoitin hampun-  ja pellavansiemeniä. Kruunaa paistos voinokareilla. 

Saatellaan uuniin  180 asteeseen noin tunniksi.

Ketsuppia päälle ja voi hyvänen aika miten hyvää!

Ihan tässä musiikkikin jo unohtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti