Juurekset ovat nyt hyviä ja halpoja, kilon saa alle eurolla. Ehdoton juuressuosikkini on juurikin punajuuri, josta lihansyöjäelämässäni tapasin tehdä paistosta jauhelihan, punasipulin ja creme fraichen kanssa.
Lihattomassa versiossa laitetaan vuokaan aurajuustoa ja maku on itse asiassa parempi. Aurajuusto tuo oivaa täyteläisyyttä ruokaan.
Näitä tarvitset:
1 kg raakoja punajuuria
1 punasipuli
1 pkt Aurajuustoa
n. 3 dl creme fraichea ja kuohukermaa yhteensä
1 tl timjamia
mustapippuria
suolaa
Kuori ja raasta punajuuret. Itse käytän monitoimikoneen isointa raastinterää. Silppua sipuli.
Sekoittele isossa kulhossa ja murentele väliin aurajuustoa ja rouhi mustapippuria ja hieman suolaa.
Sekoita kulhossa creme fraiche, kerma ja kuivattu timjami.
Kumoa voideltuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. tunnin ajan. Suojaa
lopuksi foliolla, jotta pinta ei pala.
Musiikki:
https://www.youtube.com/watch?v=TvrLV2Glvwo
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti