Juurekset, nuo ihanat puhtaat suomalaisen kesän kypsyttämät kaunokaiset, ovat keränneet maan alla itseensä kaikkea hyvää sinun paistatellessa päivää terassilla. Nyt ne ovat viimein päässeet päivänvaloon ja uhkeina odottavat pääsyä pannullesi.
Juuresvuokaan tulee tällä erää:
4 pottua
3 porkkanaa
1 lanttu
1 sellerinjuuri
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
voi-öljyseosta
mustapippuria
suolaa
Provencen yrttiseosta
hunajaa
sitruunamehua
Aloita silppuamalla sipulit, kuori ja pilko juurekset ranskanperunatyyliin. Uuniin asteita 175. Laita paistinpannulle voi-öljyseosta ja anna juuresten saada hieman väriä samalla kun rouhaiset sekaan mustapippuria myllystä. Laita tavaraa maltillisesti kerrallaan, jotta kaikki saavat tasapuolisesti lämmitellä kylkiään kylmänä syyspäivänä.
Laita ainekset voideltuun uunivuokaan, ja sekoita kerma-mausteseos: 3 desiin kermaa lisätään 1 tl suolaa myllystä, reippaasti Provencen yrttiseosta (tai ainakin rosmariinia ja timjamia), 2 rkl tomaattipyrettä, loraus juoksevaa hunajaa ja ruiskaus sitruunamehua ja tarvittaessa riippuen paiston aikana käyttämästäsi mustapippurimäärästä myös sitä.
Kaada seos kasviksien päälle uunivuokaan, lisää halutessasi suolaa ja kääntele hieman että kaikki saavat osansa kermakylvystä ja laita uuniin n. 45-60 minuutiksi. Kääntele välillä ja tarkista lopuksi että juurekset on mukavan rapsakan kypsiä.
Nam.
Musiikki: Maalaismaisema ja muuta turvallista kotimaista nostalgiaa https://www.youtube.com/watch?v=einHaCCWGMY&list=PLg3NQ0IvbSbbMk2iL88rGDsVtvR9j80N8
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti