Kesäkurpitsa-parmesaanivuoka (Parmesani di Zuccini) tehdään mukaellen Kaikkien Kasvisruokien Äitiä ja Isää, eli Sikke Sumarin munakoiso-parmesaanivuokaa: http://www.livtv.fi/ohjelmat/sikke---ruokaa-rakkaudella/1377474-resepti-jakso-5-munakoiso-parmesaanivuoka
Tähän versioon tarvitset:
1-2 kesäkurpitsaa
tomaattikastiketta
parmesaania
mozzarellaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
chiliä tai peperonchinoa
korppujauhoja
Tomaattikastikkeeseen tarvitset:
1 sellerinvarsi hienonnettuna
1-2 sipulia hienonnettuina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 prk (italialaista) tomaattimurskaa
n. 1 dl oliiviöljyä
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl ruokosokeria
0,5-1 dl punaviiniä
suolaa
tuoretta basilikaa, oreganoa tai/ja persiljaa

Kuori ja leikkaa kesäkurpitsa vajaan sentin viipaleiksi, levitä leikkuulaudalle lepäämään ja heitä kevyt suolahuntu päälle ja anna itkettyä.
Tee tällä välin tomaattikastike:
Tarkoitukseen sopii parhaiten korkeampilaitainen paistokasari, kuin perinteinen paistinpannu. Tämä ruoka nimittäin sotkee! Kuullota pilkotut sipulit, valkosipuli ja selleri oliiviöljyssä (älä polta!) hartaasti. Itse en malta olla lisäämättä hiukan tomaattipyrettä tässä vaiheessa sekaan. Lisää sitten muut ainekset ja anna kiehua hiljalleen maukkaaksi, noin 30 min. Kastikkeessa saa olla ryhtiä, koska kesäkurpitsat ovat vetisempiä kuin munakoiso. Lisää tuoreyrtit valmiiseen kastikkeeseen.
Kastikkeen muhiessa, laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja pyyhi nesteet ja suolat kesäkurpitsakiekoista tarkoin ja paista oliiviöljyssä molemmin puolin, niin että saavat vähän väriä. Alkuperäisohjeen munadippauksen jätän väliin, lihaa se on kanan alkiokin... Kun olet kääntänyt kiekot, mausta suolalla (suhteessa siihen, kuinka tarkkaan muistit pyyhkiä itketyssuolan), pippurilla ja ripauksella chiliä (alkuperäisohjeessa peperoncino, jota minulla ei valitettavasti ole. Ko tuote on valmistettu kuivatusta chileistä, joten uskon chilijauheen ajavan asian)
Raasta parmesaani ja viipaloi mozzarella.
Sitten rakennellaan rakkaudella vuoka: Levitä uunivuoan pohjalle tomaattisosetta (muistithan lisätä yrtit!) ja sen päälle kerros kesäkurpitsoita. Voit halutessasi heittää tähän väliin korppujauhoja.

Peittele parmesaaniraasteella ja toista, kunnes ainekset on käytetty.

Päällimmäiseksi vielä tomaattikastiketta ja viipaloitu mozzarella. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Ja edellisenä iltana kannattaa laittaa pataleipä valmistumaan: http://www.maku.fi/reseptit/pataleipa
Viini tietenkin italialaista, Pasquan Valipolicella classico
Musiikki: Puccini https://www.youtube.com/watch?v=raJkCwQB2CY
Myös muu italialainen ooppera käy.
1-2 kesäkurpitsaa
tomaattikastiketta
parmesaania
mozzarellaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
chiliä tai peperonchinoa
korppujauhoja
Tomaattikastikkeeseen tarvitset:
1 sellerinvarsi hienonnettuna
1-2 sipulia hienonnettuina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 prk (italialaista) tomaattimurskaa
n. 1 dl oliiviöljyä
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl ruokosokeria
0,5-1 dl punaviiniä
suolaa
tuoretta basilikaa, oreganoa tai/ja persiljaa
Kuori ja leikkaa kesäkurpitsa vajaan sentin viipaleiksi, levitä leikkuulaudalle lepäämään ja heitä kevyt suolahuntu päälle ja anna itkettyä.
Tee tällä välin tomaattikastike:
Tarkoitukseen sopii parhaiten korkeampilaitainen paistokasari, kuin perinteinen paistinpannu. Tämä ruoka nimittäin sotkee! Kuullota pilkotut sipulit, valkosipuli ja selleri oliiviöljyssä (älä polta!) hartaasti. Itse en malta olla lisäämättä hiukan tomaattipyrettä tässä vaiheessa sekaan. Lisää sitten muut ainekset ja anna kiehua hiljalleen maukkaaksi, noin 30 min. Kastikkeessa saa olla ryhtiä, koska kesäkurpitsat ovat vetisempiä kuin munakoiso. Lisää tuoreyrtit valmiiseen kastikkeeseen.
Kastikkeen muhiessa, laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja pyyhi nesteet ja suolat kesäkurpitsakiekoista tarkoin ja paista oliiviöljyssä molemmin puolin, niin että saavat vähän väriä. Alkuperäisohjeen munadippauksen jätän väliin, lihaa se on kanan alkiokin... Kun olet kääntänyt kiekot, mausta suolalla (suhteessa siihen, kuinka tarkkaan muistit pyyhkiä itketyssuolan), pippurilla ja ripauksella chiliä (alkuperäisohjeessa peperoncino, jota minulla ei valitettavasti ole. Ko tuote on valmistettu kuivatusta chileistä, joten uskon chilijauheen ajavan asian)
Raasta parmesaani ja viipaloi mozzarella.
Sitten rakennellaan rakkaudella vuoka: Levitä uunivuoan pohjalle tomaattisosetta (muistithan lisätä yrtit!) ja sen päälle kerros kesäkurpitsoita. Voit halutessasi heittää tähän väliin korppujauhoja.
Peittele parmesaaniraasteella ja toista, kunnes ainekset on käytetty.
Päällimmäiseksi vielä tomaattikastiketta ja viipaloitu mozzarella. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Ja edellisenä iltana kannattaa laittaa pataleipä valmistumaan: http://www.maku.fi/reseptit/pataleipa
Viini tietenkin italialaista, Pasquan Valipolicella classico
Musiikki: Puccini https://www.youtube.com/watch?v=raJkCwQB2CY
Myös muu italialainen ooppera käy.
Tätä Porvooseen... Kivan henkinen blogikirjoitus...Sun näköinen <3
VastaaPoista