Suomen pimeässä lokakuussa sielu ja ruumis tarvitsevat pastaa. Rakkain niistä on tietenkin Pasta Bolognese. Siihen on varmasti yhtä monta ohjetta kuin kokkiakin. Tämän lihattoman lokakuun version juju on aurinkokuivatussa tomaatissa, joka tuo mukavaa täyteläisyyttä; tässähän ei käytetä pekonia tai savukylkeä. Aurinkokuivattu tomaatti itsessään on suolainen ja koska mukaan tulee myös lihaliemikuutio, on lisäsuola yleensä turhaa. | |||||||||||
Näitä tarvitset: | |||||||||||
2 dl tummaa soijarouhetta | |||||||||||
1 sipuli | |||||||||||
2 valkosipulinkynttä | |||||||||||
2 porkkanaa | |||||||||||
lohko juuriselleriä | |||||||||||
1 prk (180 g) aurinkokuivattua tomaattia | |||||||||||
1-2 rkl tomaattipyrettä | |||||||||||
lihaliemikuutio | |||||||||||
2 prk tomaattimurskaa | |||||||||||
mustapippuria myllystä | |||||||||||
varovasti chilijauhetta/ myllystä chilimausteseosta punaviiniä ja vettä yht 3-4 dl 1 tl ruokosokeria 1 tl kuivattua basilikaa 1 tl kuivattua timjamia 1 tl kuivattua oreganoa tarjoiluun pastaa ja parmesaania sekä tuoretta basilikaa Lämmitä reipas satsi (oliivi)öljyä rautapadassa tai isossa kasarissa ja laita mausteet siihen kypsymään (chilimauseseos sekä jauhelihakuutio murskattuna (jauhelihakuutiohan Ei vieläkään ole lihaa). Saa toki laittaa kasvisliemikuutionkin, myös soija käy. Sekaan sipulit kuullottumaan ja hetken kuluttua lisätään soijarouhe osissa. Pyöräytä aurinkokuivatut tomaatit mössöksi sauvasekoittimella ja lisää joukkoon. Lisätään pikkuhiljaa punkku/vesi ja paistellaan jotta maut imeytyvät ja lopuksi vielä roiskaus tomaattipyrettä. Lisää raastetut juurekset vähän kerrallaan ja hämmentele niin että saavat lämpöä ja öljyä kylkiinsä. Mausta mustapippurilla ja ruokosokerilla, suolaa tuskin tarvitset. Lisää kuivatut yrtit ja tomaattimurska ja anna hautua ainakin tunnin ajan, pidempäänkin toki jos sielu sietää. Käytä kantta sen mukaan, kuinka tuhtia/ kosteaa kastikkeestasi haluat. Keitä mieleisesi pasta ja koristele annos tuoreella basilikalla ja raasta päälle reippaasti parmesania. Jälkkäriksi Pirkka Caffe Latte -jätskiä tarjoiltuna kauniista laseista mieluiten kermavaahdolla ja Espresso. La Dolce Vita! Viini: Vino Biologico Zensa Rosso Puglia (coltivato e imbottigliato nel rispetta della Natura) Musiikki: Verdin Rigoletto https://www.youtube.com/watch?v=Bkh8Txyh3NY |
maanantai 12. lokakuuta 2015
Pasta Solognese (Soya Bolognese)_Lihaton lokakuu
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti