sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Tomaattijuustoseivuoka

Tämä kerrassaan mainio ruokalaji syntyi pyhäinpäivänä, kun oli tehtävä jotain hyvää tyyliin "mitä kaapeista löytyy". ja mikä sen paremmin sopisikaan myös vanhan suomenuskon mukaiseen jakoaikaan, jolloin ei turhia hötkyillä eikä eläimiä teurasteta:

http://www.taivaannaula.org/suomenusko/suomenuskon-pyhat/jakoaika/

Ja kaapeista löytyi:

1 pkt pakastekalaa kuutioina
tomaattimurskaa
1/2 purjoa
valkosipulinkynsi
3 porkkanaa
tuorejuustojen jämiä
Koskenlaskijan jämiä
Emmental tms. -raastetta
suolaa
chilimausteseosta
mustapippuria
sitruunamehua
sokeria

Ota kalakuutiot pakkasesta. Lepytä pannulla rasvassa purjo ja porkkanasiivut sekä valkosipulinkynsi.  Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna muhia n. 10 min.  Lisää tuore/sulatejuusto(t). Sekoita ja anna vähän muhia. Laita kalakuutiot voidellun vuoan pohjalle ja mausta kevyesti sitruunapippurilla. Lisää kastike. Päälle juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa n. 1/2 tuntia, tai pidempään riippuen milloin porkkanapalat kypsyvät.

Tarjoa salaatin ja ahneimmille riisin kanssa.


Musiikki: https://www.youtube.com/watch?v=PpoRxXP2zhw




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti