torstai 26. marraskuuta 2015

Kesäkurpitsa-tomaattivuoka fetalla

 Vaikka kesäkurpitsan sesonkiaika alkaakin olla ohi, teen silti tätä ihanan helppoa ja hyvää vuokaa pimeyttä valaisemaan kesäisillä mauillaan.  Tämä kunnon valkosipulipläjäys suojelee sekä flunssalta että lähentelijöiltä pikkujouluissa.

Näitä tarvitset:

1-2 kesäkurpitsaa
3 valkosipulinkynttä
n. 1 dl pestoa
6 tomaattia
basilikaa
fetaa
mustapippuria
juustoraastetta



Pese ja viipaloi kesäkurpitsat ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit reiluiksi viipaleiksi.
Ota uunivuoka ja voitele se. Laita pohjalle puolet kesäkurpitsaviipaleita ja levitä valkosipulia ja pestoa päälle. Nyt käytin ihan valmista purkkipestoa, kesemmällä toki oikeaa.

Seuraavaan kerrokseen tulee tomaattia, basilikanlehtiä (kyllä se kuivattukin kelpaa!) ja murusteltua fetaa. Rouhi päälle mustapippuria. 
Toista. Päälle juustoraastetta ja paista 200-asteiseen uuniin n. 40 minuutiksi.
Nauti hyvän leivän tai esim, bulgurin kanssa.




Alkuperäinen resepti on MAKU -lehdestä.


Musiikki:  https://www.youtube.com/watch?v=nKYib0YBfaw


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti