maanantai 2. marraskuuta 2015

Maukas ja helppo porkkanasosekeitto

Unohdetaan amerikkalaisten kurpitsakotkotukset ja tehdään Kekrin kunniaksi kaunista oranssia ja pehmeänsamettista keittoa suomalaisista porkkanoista ( 2kg eurolla näin syksyllä!)

Minusta porkkanasosekeitto ei kaipaa sen kummempia ainesten paistamisia, tämän täyteläisen keiton maku syntyy sulatejuustolla ja savupaprikalla.



Näitä tarvitset:
1 kg porkkanoita
2 pottua
250 g sulatejuustoa (itse suosin lähijuustoa, eli Jämsän Jokipoikaa, Koskenlaskijakin käy toki)
2 kasvisliemikuutiota
pari rouhaisua mustapippuria
1 tl timjamia
1 tl savupaprikaa
(loraus kermaa)



Kuori ja lohko porkkanat. Kuori ja puolita potut. Laita kiehumaan kahdella kasvisliemikuutiolla, mustapippurilla ja timjamilla varustettuun veteen, joka peittää juurekset. Anna kiehua kypsiksi ja siivilöi. Ota liemi talteen. Soseuta sauvasekottimella lisäillen lientä pikkuhiljaa. Paloittele juusto sekaan. Lisää savupaprikamauste ja anna juuston sulaa. Lisää halutessasi tilkka kermaa. Nauti rapeakuorisen artessaleivän (ja raejuuston) kera.

Musiikki:  https://www.youtube.com/watch?v=Exxj6JjeuBg






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti