torstai 17. joulukuuta 2015

Maukkaat broilerin koipireidet uunissa

Broilerin koipireidet on edullisia, ja tällä ohjeella niistä saa kerrassaan mainiota kaluttavaa:










Näitä tarvitset:

Paketti (n 1 kg) koipireisiä, marinadilla tai ilman
3 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sitruuna
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1/2-1 tl rouhittua chilimaustetta
1,5 rkl hunajaa
1 tl timjamia tai tuoretta silputtuna reippaasti

Ota kananjalat lämpimään ainakin 1/2 tuntia ennen valmistamista. Huuhdo (tarkasti etenkin jos ostit piheyksissäsi marinoituja, kuten minä teen). Irrota reidet ja koivet toisistaan (ensin viilto nahkaan ja sitten reipas vääntö jalan extensio- eli ojennussuunnassa, naksautus ja veitsellä loput). Kuivaa ja aseta vuokaan. johon kauniisti sopivat vieretyksin lepäämään, ei liian isoon.

Tee mausteseos: Lorauta öljy kuppiin, raasta sitruunankuorta ja purista puolen sitruunan mehu. Lisää loput mausteet ja valkosipulit, sekoita ja kaada koipireisien päälle. Pyörittele vielä liemessä ja laita vuoka uuniin n.40 minuutiksi 200 asteeseen. Välillä voit nostella lusikalla lientä kanojen päälle.

Tarjoile esim. kreikkalaisen salaatin kanssa (Hanssin ohje paras: http://www.makuja.fi/reseptit/kreikkalainen-salaatti-a-la-hans-valimaki)


Kalua koivet sekä reidet ja muistele kesää :D
https://www.youtube.com/watch?v=CPILXvBObAY











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti