torstai 12. toukokuuta 2016

Nokkoskastike/muhennos kalalle

Kevät! Kerää siis kiusalliset rikkaruohot ja nauti ilmaiset vitamiinit ja hivenaineet herkullisessa muodossa. Kastike sopii esimerkiksi paistetun kalan ja uusien pottujen kanssa.

Näitä tarvitset:

Kulhollinen nokkosia, ryöpättynä n. 2 dl.
Puolikas purjo tai kevätsipulin varsia
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja

puolikas kanaliemikuutio
5 dl täysmaitoa

valkopippuria
ripaus sokeria
ripaus muskottipähkinää
sitruunamehua
(loraus kermaa)

Napsi pihastasi tai muusta puhtaasta paikasta pikkunokkosia hanskat kädessä saksien avulla kulhoon. Huuhdo ja heitä runsaaseen kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi. Pilko pieneksi, poista isoimmat varret.
Pilko sipulit.
Sulata voi kasarissa ja lisää purjo/kevätsipuli. Ruskista hetki. Sekoita vehnäjauhot  puoleen kylmää maitoa ja lisää sekoittaen joukkoon. Anna kiehua sekoittaen välillä hiljaisella tulella n. 5 minuuttia. Lisää loppumaito ja sekoittele. Lisää nokkosmurska ja muserreltu kanaliemikuution osa. Anna hautua hiljaisella tulella 10-15 min. välillä sekoittaen. Älä polta pohjaan. Mausta kermalla, valkopippurilla, sokerilla, muskottipähkinällä ja sitruunamehulla. Nauti keväästä esimerkiksi paistetun siian tai ahventen ja uusien pottujen kanssa. On niin hyvää ja täyteläistä, ettei kalojakaan välttämättä tarvitse kiusata. 


Musiikki:
https://www.youtube.com/watch?v=VVrD_3U7lIU
Tietenkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti