Näitä tarvitset:
Kulhollinen nokkosia, ryöpättynä n. 2 dl.
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
puolikas kanaliemikuutio
5 dl täysmaitoa
valkopippuria
ripaus sokeria
ripaus muskottipähkinää
sitruunamehua
(loraus kermaa)
Napsi pihastasi tai muusta puhtaasta paikasta pikkunokkosia hanskat kädessä saksien avulla kulhoon. Huuhdo ja heitä runsaaseen kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi. Pilko pieneksi, poista isoimmat varret.
Pilko sipulit.
Sulata voi kasarissa ja lisää purjo/kevätsipuli. Ruskista hetki. Sekoita vehnäjauhot puoleen kylmää maitoa ja lisää sekoittaen joukkoon. Anna kiehua sekoittaen välillä hiljaisella tulella n. 5 minuuttia. Lisää loppumaito ja sekoittele. Lisää nokkosmurska ja muserreltu kanaliemikuution osa. Anna hautua hiljaisella tulella 10-15 min. välillä sekoittaen. Älä polta pohjaan. Mausta kermalla, valkopippurilla, sokerilla, muskottipähkinällä ja sitruunamehulla. Nauti keväästä esimerkiksi paistetun siian tai ahventen ja uusien pottujen kanssa. On niin hyvää ja täyteläistä, ettei kalojakaan välttämättä tarvitse kiusata.
Musiikki:
https://www.youtube.com/watch?v=VVrD_3U7lIU
Tietenkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti